A avea grijă de corpul tău te ajută să îmbătrânești bine, este evident. Dar aceste dovezi trebuie să ia în considerare în mod necesar menținerea articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor care susțin aceste elemente articulare.
Durerea articulară este o problemă majoră a îmbătrânirii, deoarece supunerea la aceasta este deosebit de invalidantă, dincolo de suferința cronică pe care o provoacă.
Dar suferința de dureri articulare nu este inevitabilă. Există multe suplimente naturale care ajută la menținerea articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor, chiar – și cel mai important – pe măsură ce îmbătrânești.
Care sunt cauzele durerilor articulare, este posibil să se reducă incidența?
De obicei, îmbătrânirea poate fi suficientă pentru a crea inflamații articulare. Deoarece corpul și scheletul sunt uzate, articulațiile se uzează în cele din urmă. Apoi, o activitate fizică și profesională foarte intensă ar putea explica uzura articulațiilor și reapariția inflamației articulare.
O activitate sportivă intensă și repetată de ani de zile este, de asemenea, un factor care ar putea fi luat în considerare, dar acest lucru rămâne de verificat, cu toate acestea, sportul face adesea mai mult bine decât rău corpului nostru.
Cu toate acestea, odată cu vârsta și îmbătrânirea normală a țesuturilor, durerile articulare sunt mai frecvente decât în timpul tinereții; îmbătrânirea presupune și luarea în considerare a uzurii articulațiilor. Cu toate acestea, putem menține țesutul conjunctiv la fel ca orice altă parte a corpului. Știm, de asemenea, că suplimentele alimentare vizate ne pot ajuta să reducem această problemă.
Ierburi pentru a vă ajuta articulațiile
Țesuturile articulațiilor noastre sunt alcătuite din elemente naturale care trebuie întreținute, vârsta având efectul ei. Urzica este adesea considerată un remineralizant eficient care poate ajuta la menținerea țesutului articular.
Curcuma (bogată în curcumină) s-a dovedit științific că are un efect antiinflamator deosebit de eficient. Un număr mare de suplimente alimentare utilizate în acest scop conțin turmeric de foarte bună calitate.
Dacă turmericul este unul dintre cele mai folosite condimente, confortul articulațiilor poate fi menținut și cu Harpagophytum , este una dintre plantele cele mai cunoscute pentru beneficiile sale asupra articulațiilor noastre, flexibilitatea și mobilitatea lor.
Colagen, glucozamină și condroitină
Mai departe de lumea plantelor, elemente care alcătuiesc articulația, cum ar fi colagen, condroitină și sulfat de glucozamină sau MSM ( metilsulfonilmetan ), pot fi, de asemenea, luate ca supliment. În acest caz, este vorba de a furniza nutrienți esențiali suplimentari, cei pe care corpul nostru îi produce singuri, poate într-o cantitate prea mică …
Prin urmare, suferința de dureri articulare nu este inevitabilă. Există multe suplimente naturale care ajută la menținerea articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor, chiar – și cel mai important – pe măsură ce îmbătrânești.
Înmoaieți articulațiile pentru o mobilitate mai bună
Ameliorarea tensiunii musculare este bună, relaxarea articulațiilor este chiar mai bună. Pentru o mobilitate bună, se merge mână în mână. De ce și cum să menținem o bună mobilitate articulară?
La orice vârstă, trebuie să avem grijă de articulații. Cu cât se mișcă mai puțin, cu atât vor reuși să se miște mai puțin, este un cerc vicios. Ne explică Guillaume Douet , osteopat.
Specia noastră s-a născut pentru mișcare. Mișcarea conduce mișcarea. Mutarea regulată vă permite să mențineți o mobilitate bună și chiar să o câștigați. Un stil de viață sedentar duce inevitabil la probleme structurale în corpul nostru.
Mutați întregul corp practicând yoga, Pilates, Tai-chi … dar și pur și simplu mergând! Mobilizați-vă, de asemenea, deblocați articulațiile independent, fără a forța întotdeauna ușor. Dacă aveți durere (cum ar fi osteoartrita), ar trebui să mențineți o mișcare ușoară și regulată.
Având grijă de articulații
Îmbinările sunt folosite zilnic pentru orice activitate. Același lucru este valabil pentru întregul sistem musculo-scheletic (mușchi, tendoane, ligamente, oase). În funcție de activitate, una sau cealaltă parte a corpului este mai stresată.
Indiferent dacă aveți sau nu o patologie a aparatului locomotor (traumatică sau nu), este important să aveți grijă de ea. Pentru a face acest lucru, iată câteva idei. Desigur, acestea ar trebui discutate cu medicul dumneavoastră pentru a le adapta la situația dumneavoastră.
În timpul activităților fizice:
- Serviciile unui kinetoterapeut sau ale unui antrenor sportiv pot fi utile, mai ales în cazul reluării activității sportive după o oprire prelungită.
- Încălziți-vă treptat înainte de a practica activități sportive, de exemplu
- Opriți activitatea fizică în desfășurare în caz de durere
- Protejați articulațiile cu echipamente adecvate în caz de sport sau activitate cu risc de traume (sport de luptă, de exemplu)
- Folosiți încălțăminte potrivită pentru activitatea desfășurată
- Pentru a ridica o sarcină, ghemuiți-vă și mențineți spatele drept