Gestionarea deșeurilor va contribui la protejarea mediului

0
342

Când cumpărați pește și fructe de mare

Când cumpărați pește și fructe de mareAsigurați-vă întotdeauna că provin dintr-un pescuit durabil.Folosiți sticle și cupe reutilizabile în loc de cele de unică folosință. Există cafenele care percep o reducere dacă veniți cu propria cană-merită încercat.Ori de câte ori puteți alege o bicicletă, un transport public sau o plimbare în loc de o mașină, mai ales dacă călătoriți singur.Luați o geantă de cumpărături reutilizabilă. Dacă cumpărați unul sau două obiecte mici, le ridicați sau le puneți într-o pungă, nu luați inutil o pungă de plastic de unică folosință.

Într-un bar sau restaurant, nu luați o cantitate excesivă de șervețele. Astăzi, clienții se plâng că unele baruri aduc șervețele plătite. Probabil că fac acest lucru din preocuparea pentru propriile interese, dar oferă o idee despre modul în care oamenii folosesc fără grijă produse gratuite care ajung ca gunoi adesea neutilizat în câteva minute.În loc să cumpărați în mod constant lucruri noi, încercați să căutați oportunități de a schimba haine sau mobilier. Nu aruncați haine și echipamente de lucru nedeteriorate-dați-le organizațiilor de caritate.

Aruncați echipamentele electronice nefuncționale și deșeurile de dimensiuni mari în locurile desemnate în acest scop.Participarea la alegerile administrației locale pentru a influența viața comunității locale și deciziile luate de autoritățile locale, inclusiv în ceea ce privește protecția mediului.Există multe modalități de a avea grijă de mediul înconjurător, nu o modalitate de a enumera totul într-un singur articol. Prin urmare, merită să trăim conștient, să luăm decizii rezonabile și să facem alegeri responsabile-în beneficiul.

Pământului al tuturor și al generațiilor viitoare

Pământului al tuturor și al generațiilor viitoareCât de ușor este protejarea mediului? Tot ce trebuie este o mică schimbare în obiceiurile casnice pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon sau la reducerea defrișărilor.O atitudine pro-mediu nu necesită pierderea confortului la domiciliu. Schimbarea unor obiceiuri va economisi energie, apă și va reduce deșeurile. Merită subliniat faptul că beneficiile materiale, adică facturile mai mici, sunt, de asemenea, asociate cu acest lucru.

Primul pas este economisirea apei. În loc să facem o baie, putem face un duș scurt și, în timp ce ne spălăm dinții sau ne bărbierim, porniți robinetul. De asemenea, merită să înlocuiți garniturile care se scurg în robinet sau toaletă. Această înlocuire previne pierderea a 15 litri de apă pe zi. Un alt mod de a reduce consumul de apă este să cumpărați echipamente pe care le voi economisi pentru noi. Robinetele și tuburile de duș cu vârfuri de economisire a apei aeratoare sau robinete fără contact sunt printre soluțiile posibile.

Locul în care se consumă cea mai mare cantitate de energie electrică este bucătăria aproximativ 40%. Deja în faza de planificare, putem introduce economii. Așezați nefavorabil frigiderul și aragazul unul lângă celălalt. Căldura provenită de la aragaz face ca frigiderul să se aprindă mai des, ceea ce ar trebui să mențină temperatura suficient de scăzută. Noile dispozitive sunt echipate suplimentar cu diferite tipuri de sisteme care ajută la reducerea consumului de energie.

Cum rămâne cu dispozitivele vechi

Cum rămâne cu dispozitivele vechiTrebuie să ne amintim să avem grijă de ele, de exemplu, frigiderele sunt dezghețate în mod regulat, iar partea din spate este aspirată.A nu avea o mașină de spălat vase în casa noastră nu înseamnă nici o economie. În loc să spălați și să clătiți vasele sub apă curentă, să o facem într-un castron separat. De asemenea, merită să investești în aragazuri cu inducție, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât aragazurile electrice.

În plus, ele sunt complet biodegradabile-metalele grele și arsenicul nu sunt utilizate pentru producerea lor. Când gătiți pe aragazuri cu inducție, numai vasele și tigăile sunt încălzite. Vom economisi energie gătind sub acoperire.Când cumpărați aparate de uz casnic, ar trebui să acordați atenție clasei energetice. Dispozitivele din clasa A consumă cea mai mică energie electrică. Să folosim echipamentul numai atunci când este necesar. Același lucru este valabil și pentru iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here