Este cafeaua prietenul erecției?

0
683

Se spune că bărbații supraponderali sau hipertensivi prezintă jumătate din riscul de a avea probleme de erecție prin consumul a două sau trei căni de cafea pe zi.

Dacă sunteți supraponderal sau aveți tensiune arterială crescută, consumul a două sau trei căni de cafea pe zi ar putea reduce la jumătate riscul de a avea probleme de erecție. Niciun efect, totuși, dacă greutatea dvs. este normală sau aveți diabet.

Studiul tocmai a fost publicat în revista internațională. Înainte de a demonstra această asociere, cercetătorii au avut grijă să ia în considerare alți parametri susceptibili să crească (fumatul, vârsta) sau să scadă (activitatea fizică) problemele de erecție.

Penisul are motivele sale pe care rațiunea le ignoră!

Disfuncția erectilă se referă la un număr variabil de bărbați în funcție de criteriile utilizate pentru a le defini și de populațiile studiate. Vârsta este un parametru important, deoarece creșterea prevalenței (procentul persoanelor afectate într-o anumită populație) pe măsură ce vârsta bărbatului se găsește în toate studiile.

În Franța, se estimează că disfuncția erectilă afectează 8% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, 11% dintre 30-39 de ani, 15% dintre 40-49 de ani, 22% dintre 50-59 de ani, 30 % eds 60-69 ani, 37% peste 70 de ani. Dar nu ar trebui să dramatizăm, deoarece disfuncția erectilă nu interferează neapărat cu viața sexuală, mai ales atunci când acestea sunt ocazionale.

Odată cu vârsta, bărbații (și femeile!) Descoperă că erecția lor fluctuează (penisul are motivele pe care rațiunea le ignoră) și uneori chiar deconectate de la excitare. Un bărbat poate fi trezit fără o erecție și invers. În plus, la bărbații maturi, o erecție necesită de obicei mai mult timp și stimulare directă pentru a iniția.

În cele din urmă, problemele de erecție devin cu adevărat enervante atunci când sunt frecvente sau când partenerii și-au concentrat sexualitatea pe penetrare. Potrivit celui mai recent sondaj național privind sexualitatea francezilor, cei care au spus că au avut „deseori” dificultăți de erectilă în ultimele 12 luni erau 1% în grupul de vârstă 18-49 și 6% între 50 și 50 de ani. 69 de ani.

O cascadă de reacții chimice care promovează erecția

În studiul Universității din Houston, bărbații au fost considerați că au probleme de erecție dacă au spus că „niciodată” sau „uneori” au reușit să mențină o erecție suficientă pentru o penetrare satisfăcătoare.

Trebuie să rămânem prudenți cu privire la rezultatele studiului, deoarece observarea unei asociații statistice nu înseamnă neapărat că există o legătură cauză-efect. Ideea unei asocieri între cofeină și erecție nu este, totuși, absurdă.

Cofeina ar putea declanșa o serie de reacții farmacologice care duc la relaxarea arterelor penisului și a celulelor musculare, care ar putea facilita erecția, sugerează cercetătorii. Cu toate acestea, evitarea tutunului, consumul sănătos și activitatea fizică regulată sunt, fără îndoială, mai eficiente în menținerea calității erecției decât consumul a două sau trei cafele în fiecare zi.

Treci de la performanță la relația intimă

Dificultățile de erecție trebuie luate în considerare nu numai în contextul istoriei (generale și sexuale) a pacientului (și al partenerului său), ci și în experiența actuală (pentru fiecare partener) și contextul socio-cultural în care se dezvoltă. De exemplu, unii bărbați pun o presiune nerealistă asupra performanței asupra lor, generând anxietate de performanță care dăunează erecției.

Altora le este greu să treacă de la sexul genital având un minim de implicare emoțională cu partenerul (altul decât preocuparea de a „face să vină”) la care au fost educați (model de performanță sexuală), la o sexualitate mai relațională sau excitare iar plăcerea se construiește pe un schimb și comunicare cu partenerul, lipsit de riscuri emoționale (Modelul sexualității relaționale).

Fiecare situație este, prin urmare, foarte specifică și, în mod ideal, necesită o evaluare sexuală inițială aprofundată pentru a evita eșecurile, recidivele și / sau menținerea unei sexualități care i-a epuizat interesul.

Dar înainte de a înlocui Viagra cu fistic, cel mai bine este să luați aceste rezultate încurajatoare cu prudență. Acest studiu exploratori, a fost realizat pe un eșantion destul de mic de oameni, fără a exista un grup de control care ar fi făcut posibilă măsurarea efectului placebo probabil al unei astfel de schimbări de regim. Pe de altă parte, faptul că Turcia este al treilea cel mai mare producător de fistic din lume ar fi putut determina cercetătorii turci să evidențieze beneficiile unui astfel de produs, din patriotism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here